Logo FBKVM FBK Valašské Meziříčí

Mladší žáci a Muži B otevřeli sezónu

V sobotu 23. září vstoupili mladší žáci a rezerva mužů. První turnaj mladší žáci sehráli v superligové hale Na Štěrkovišti v Otrokovicích, odkud se přenáší i televizní zápasy nejvyšší florbalové soutěže. Muži pak zajížděli na své zápasy do Slavičína.

Mladší žáci

Soupiska: Baričiak, Pořický, Krumpolcová, Maňák, Švancara, Rázl, Pivovarčík, Španihel, Veverka, Doláková

Svoji zápasovou premiéru mělo ten den 7 nových hráčů našeho týmu, kteří zažili zápasy se vším všudy – přesilovky, oslabení i nájezdy.

Do turnaje jsme vstoupili proti tabulkově nejúspěšnějšímu týmu loňské sezóny, Včelínu z Bystřice pod Hostýnem, kterému jsme podlehli 8:2. Druhé utkání bylo proti hráčsky velmi početnému celku ze Zlína, který reprezentovali 18 chlapců. Svojí obratností a rychlostí nás zlínští Lions přehráli 13:1. Turnaj jsme uzavřeli proti domácím Panthers Otrokovice. Na úvod jsme dostali čtyři rychlé branky, ale potom jsme začali hrát vyrovnanou hru plnou šancí na obou stranách, hru s množstvím přihrávek a pěkných soubojů. I přes prohru 8:2 se nám zápas vydařil a až na úvodní chyby jsme na hřišti nechali všechno.

Další turnaj nás čeká 15.10. ve Zlíně.

FBK URUZ Valašské Meziříčí – SVČ Včelín 2:8

Zlín Lions U13 – FBK URUZ Valašské Meziříčí 13:1

Panthers Otrokovice – FBK URUZ Valašské Meziříčí 8:2

Muži B

Soupiska: Bija – Řezníček, Volek M., Hás, Kramář, Studeník, Capil, Lazar, Pernický, Fuchs, Volek D.

V prvním zápase sezóny nastoupila rezerva mužů proti soupeři z Holešova a ten se předvedl ve skvělém světle a od začátku udával tempo hry. Naši hráči však trpělivou a disciplinovanou hrou dokázali soupeři dlouho vzdorovat. I přesto však ve třetí třetině Holešov udeřil a zlomil vedení na svou stranu, ani snížení ve 43. minutě z hole nové akvizice týmu Vítězslava Lazara, který v zápase zaznamenal 4 góly, nepomohla a první zápas sezóny B muži Valmezu prohráli 6:7. S o to větší vervou se pak vrhli na zápas proti Luhačovicím a utkání to bylo vskutku vyhecované, týmy se střídaly v udávání tempa hry. A o vítězi nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy. Ty vyšly lépe našemu soupeři z Luhačovic a tak z prvního výjezdu bere B tým mužů 1 bod.

FBK URUZ Valašské Meziříčí B – Florbal Holešov 6:7 (1:2, 3:0, 2:5), Branky: 5. Lazar, 17. Lazar, 23. Studeník, 28. Kramář, 35. Lazar, 43. Lazar

SVČ Luhačovice – FBK URUZ Valašské Meziříčí B 4:3sn (0:1, 1:2, 2:0), Branky: 2. Lazar, 19. Capil, 24. Volek D.

Partneři klubu

DEZA